Måndag Mån 22 April Apr

Maanum med dubbla mål i premiärsegern

13 mars 2021 17:28
Svenska Cupen

Linköpings FC slog Lidköpings FK i premiären av Svenska Cupens gruppspel. Norska Frida Maanum stod för två av målen i 3-0–segern och bidrog till den fina starten på tävlingssäsongen.

I Lidköping ställdes hemmalaget Lidköpings FK, till vardags i Elitettan, mot damallsvenska Linköpings FC. Gästerna var givetvis stora favoriter och det började bra för LFC. Frida Maanum hade inom loppet av 17 minuter satt både ettan och tvåan för Linköping. I den andra halvleken utökade Uchenna Kanu till 3-0 när hon fastställde slutresultatet.

Ännu fler mål stod Emilia Larsson för när nykomlingen Hammarbys bortabesegrade KIF Örebro. Larsson gjorde alla målen när Bajen vann med 3-0. En fin start för anfallaren som gjorde 17 mål i Elitettan i fjol.

Kristianstads DFF och Djurgården hade relativt enkla resor mot sina första trepoängare för säsongen. Båda lagen vann med 4-0, KDFF mot Alingsås FC och Djurgården mot IK Uppsala.

I mötet mellan BK Häcken och Växjö DFF var det hemmalaget som drog det längsta strået. Hemmalagets nyförvärv, Johanna Rytting Kaneryd, gjorde matchens enda mål och fixade en fin start på gruppspelet för Häcken.