• Ligasponsorer

Lördag Lör 26 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Juni Jun
Söndag Sön 28 Juni Jun
Lördag Lör 4 Juli Jul
Söndag Sön 5 Juli Jul
Onsdag Ons 8 Juli Jul
Fredag Fre 10 Juli Jul
Lördag Lör 11 Juli Jul
Onsdag Ons 15 Juli Jul
Söndag Sön 19 Juli Jul

Aftonbladet sänder OBOS Damallsvenskan

12 februari 2020 10:18
Nyheter

Aftonbladet fortsätter den strategiska satsningen på liverättigheter. Nu är det klart att OBOS Damallsvenskan under kommande tre år sänds exklusivt på Aftonbladet.


Den 3 april är det premiär i OBOS Damallsvenskan. Och från och med i år har Sportbladet avtalat för rättigheterna till samtliga 132 matcher. Avtalet innebär att Sportbladet tar ett avgörande steg för att stärka positionen inom liverättigheter. Bland de rättighetssatsningar som Sportbladet gjort de senaste månaderna märks Elitserien i Bandy, spanska Copa del Rey och klubblags-VM i herrfotboll.

"Vilka möjligheter det skapar att nordens största mediahus blir partner till OBOS Damallsvenskan! Som en av landets starkaste ligor får vi en helt ny plattform att möta det ökande intresset och bli tillgänglig för än fler, säger Annika Grälls", Ordförande i Elitfotboll Dam.

"Att Sportbladet får möjlighet att sända damernas högsta serie i fotboll, en liga med både världsspelare, svenska landslagsspelare och en lång rad unga talanger, känns fantastiskt. Det är en satsning på idrott i högsta klass och ett tydligt styrkebesked till Sportbladets och Aftonbladets läsare", säger Patric Hamsch, chef på Sportbladet.

På Sportbladet kommer matcherna i OBOS Damallsvenskan att finnas tillgängliga via nya tjänsten Sportbladet Play – live såväl som i efterhand. Engagemanget kring ligan har ökat markant de senaste åren och det är också den liga som ökar allra mest i den yngre målgruppen.

"OBOS Damallsvenskan får genom det här samarbetet en fantastisk kanal för att nå ut i hela landet. Vi hoppas att spridningen får fler att upptäcka den höga kvalitet vi har i ligan och att genom detta fler lockas till arenorna för att se damfotboll live", säger Tomas Hoszek, Generalsekreterare i Elitfotboll Dam

"OBOS Damallsvenskan och Sportbladet är en perfekt matchning. Förutom att vi får sända fantastiska matcher är det också ett steg för att markera vår närvaro runt om i landet, samtidigt som vi hittar nya intäkter och utvecklar affären med en produkt som ligger så nära vår ordinarie journalistiska bevakning", säger Katarina Koritz.

Avtalet ger Aftonbladet den exklusiva licensen för audio-visuell täckning av OBOS Damallsvenskans samtliga matcher under tre år, live såväl som i efterhand, från 2020 till och med 2022.

Sportbladet är Sveriges största sportdestination med över en miljon läsare varje dag. Sedan starten i maj 2000 har det rosa Sportbladet byggt en stark position och redaktionen samlar i dag många av Sveriges mest framstående sportjournalister, som Johanna Frändén, Erik Niva, Kristoffer Bergström, Simon Bank och Frida Fagerlund.