• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Söndag Sön 1 November Nov
Lördag Lör 7 November Nov
Söndag Sön 8 November Nov
Söndag Sön 15 November Nov
Lördag Lör 17 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Fredag Fre 30 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj

Inför helgens omgång

10 september 2020 18:10

På fredagskvällen rullar den 15:e omgången av OBOS Damallsvenskan igång med mötet mellan Umeå IK och Växjö DFF. En spelledigt lördag följs sedan upp av fem matcher på söndagen.


Fre 19.00: Umeå IK – Växjö DFF Sjundeplacerade nykomlingen Umeå tar emot tabelljumbon Växjö. Det börjar bli dags för Växjö att plocka poäng för att gapet upp till säker mark inte ska bli för långt. I den senaste omgången tog smålänningarna sin första poäng på sex matcher och nu väntar alltså ett formstarkt Umeå. Fyra segrar på de sex senaste matcherna har gjort att nykomlingen har gott om marginal ner till bottenstriden.

Sön 14.00: Piteå IF – IK Uppsala fotboll Omgångens kanske mest spännande match avgörs i Piteå. Hemmalaget ligger med sina tolv poäng precis ovanför nedflyttningsstrecket. Under strecket, med tio inspelade pinnar hittar vi IK Uppsala. Och det är ingen rolig läsning för något av lagen i formtabellen. Hemmalaget har fyra raka förluster och gästande Uppsala har sex raka nollpoängare.

Sön 15.00: Linköpings FC – Vittsjö GIK Hemmalaget Linköping jagar en topplacering och ligger just nu på fjärdeplats i tabellen. Vittsjö har efter en svag start fått ordning på spelet och parkerar efter fyra raka segrar på femteplats, sju poäng bakom LFC. Efter 7-1–förlusten borta mot FC Rosengård har Linköpung hämtat sig rejält och tagit tio av tolv möjliga poäng i de senaste fyra matcherna. Hemmalagets Uchenna Kanu har gjort fyra mål på fyra matcher och blir en spelare för gästerna att se upp för. Vittsjös Emily Gielnik har samma facit och blir en viktig offensiv kugge för bortalaget.

Sön 15.00: Djurgården – Kopparbergs/Göteborg Djurgården hade en fin svit med fyra raka matcher utan förlust när man i förra omgången ställdes mot FC Rosengård. Där bröt de serieledande skåningarna stockholmarnas svit och vann med 3-0. Nu väntar ett nytt möte med ett guldjagande topplag när Göteborg gästar Stadion. Efter två raka förluster, mot Rosengård och Kristianstad, hoppade Göteborg upp på segerhästen igen när man i förra omgången besegrade Eskilstuna med 3-0. Anfallaren Pauline Hammarlund satte sitt första mål på nästan en månad i den matchen och det var nog viktigt för göteborgarna att få fart på henne. Återstår att se om det blir några nya baljor för Hammarlund i helgen. Än så länge står hon på åtta gjorda, flest i klubben, den här säsongen.

Sön 15.00: Kristianstads DFF – Eskilstuna United Precis bakom den absoluta toppstriden gnetar Kristianstad på och samlar in poäng efter poäng. Just nu är man trea i tabellen, åtta poäng från serieledande FC Rosengård. Eskilstuna parkerar på nionde plats och vill gärna ta tre poäng för att få ett tryggt avstånd till nedflyttningsstrecket. Gästernas Loreta Kullashi har varit direkt inblandad i 14 av lagets 21 mål och är lagets absolut viktigaste spelare i offensiven. När lagen möttes i juli avgjorde KDFF sent, något som man gjort flera gånger den här säsongen – bland annat i den senaste omgången när Eveliina Summanen satte 3-2 i slutminuterna mot Piteå.

Sön 16.00: KIF Örebro – FC Rosengård Efter att hemmalagets Heidi Kollanen åkt på en knäskada återstår att se vem som ska stå för de målgivande passningarna i laget. Kollanen står på sex assist och är med det bäst i hela ligan. De flesta av målen för Närkelaget har Karin Lundin stått för, sju stycken än så länge. Nu ställs man mot ett guldjagande FC Rosengård som växlat upp rejält. Elva raka matcher utan förlust och flera storsegrar. Bland annat körde man över KIF Örebro med 6-0 när lagen möttes på Malmö IP i slutet av juli. Skytteligaledaren Mimmi Larsson saknas för serieledaren, men det finns annan offensiv kraft som gärna kliver fram i hennes frånvaro.

FOTO: Bildbyrån