• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Lördag Lör 24 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Fredag Fre 30 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj
Söndag Sön 2 Maj Maj
Fredag Fre 7 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Söndag Sön 9 Maj Maj
Idag 13 Maj Maj
Fredag Fre 14 Maj Maj
Söndag Sön 16 Maj Maj
Måndag Mån 17 Maj Maj
Tisdag Tis 18 Maj Maj
Lördag Lör 22 Maj Maj
Söndag Sön 23 Maj Maj
Fredag Fre 28 Maj Maj
Lördag Lör 29 Maj Maj

Rosengård enkelt vidare – Göteborg utslaget

16 december 2020 19:32

Det blev en enkel resa för FC Rosengård till åttondelsfinalen i Champions League. För Göteborg blev det dock uttåg efter 0-3 borta mot Manchester City.


Kopparbergs/Göteborg låg under med 2-1 efter hemmamatchen och hade ett tufft utgångsläge inför dagens retur mot Manchester United i England. Hemmalaget City tog ledningen i den 37:e minuten och då var det en lång väg att vandra för de nyblivna Svenska mästarna. Efter två mål av inbytta Georgia Stanway i den andra halvleken slutade matchen 3-0 till City och således 5-1 sammanlagt.

För FC Rosengård gick det bättre. Efter 7-0 från bortamötet med goergiska WFC Lanchkhuti gick man på knock även hemma på Malmö IP. 5-0 i paus blev till slut 10-0 och en sammanlagd seger med 17-0. Sofie Svava, som spelade sin sista match i Rosengårdströjan, spelade fram till tre av målen i första halvlek och Johanna Rytting Kaneryd, som ju spelar i Göteborg nästa säsong, gjorde ett mål och spelade fram till två. Målgladast av alla var dock Jelena Cankovic. Serbiskan stod för tre mål och spelade dessutom fram till ett.

Lottningen till åttondelsfinalerna går av stapeln den 16 februari och matcherna spelas under de två första veckorna av mars 2021.