• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Måndag Mån 28 Juni Jun
Torsdag Tor 1 Juli Jul
Fredag Fre 2 Juli Jul
Lördag Lör 3 Juli Jul
Söndag Sön 4 Juli Jul
Onsdag Ons 7 Juli Jul
Torsdag Tor 8 Juli Jul
Lördag Lör 14 Augusti Aug
Fredag Fre 20 Augusti Aug
Lördag Lör 21 Augusti Aug
Söndag Sön 22 Augusti Aug
Onsdag Ons 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug
Lördag Lör 28 Augusti Aug
Söndag Sön 29 Augusti Aug
Måndag Mån 30 Augusti Aug
Lördag Lör 4 September Sep

Renée Slegers ny tränare för FC Rosengård

28 juni 2021 16:30
Nyheter

Jonas Eidevall kommer under sommaruppehållet att lämna sitt tränaruppdrag i FC Rosengård för att ta sig an Arsenal WFC. Ny huvudtränare blir Renée Slegers, som för närvarande är tränare för FC Rosengård 1917 i division 1 samt förbundskapten för U23-landslaget.


Jonas Eidevall har varit verksam i FC Rosengård under många år – först som assisterande och sedemera huvudtränare 2012–2014, och sedan tillbaka som huvudtränare från 2018. Tre SM-guld har det blivit med klubben, men nu är det alltså dags för nytt tränaruppdrag i engelska Women’s Super League.

– Jag känner en stor tacksamhet till FC Rosengård, en klubb som gett mig väldigt mycket. Jag har också gett mycket av mig själv under mina år i klubben. Jag skulle vilja rikta ett tack till alla kollegor, fans och framför allt alla spelare som jag fått äran att jobba med under dessa år, säger Jonas Eidevall till klubbens hemsida.

I våras presenterades Renée Slegers som ny U23-förbundskapten. Tidigare i juni ledde hon U23-landslaget under en samling i Uddevalla där det blev en vinst mot Finland och ett kryss mot Frankrike. Samlingen blev både hennes första och sista.

Nu står det klart att hon lämnar sitt uppdrag på Svenska Fotbollförbundet då hon i dag måndag presenterades som ny huvudtränare i FC Rosengård.

– Jag fick en fantastisk chans från Rosengård som jag vill ta. Det var ett jättesvårt beslut då jag har trivts väldigt bra och lärt mig mycket under min korta tid som U23-förbundskapten, kommenterar Renée till SvFF.

Renée Slegers är bara 32 år men har redan många meriter i bagaget, både som spelare och som tränare. Holländskan har gjort 55 landskamper för Nederländerna, bl.a. ett EM-slutspel, och tagit SM-guld med Linköping 2016. Därefter kom en knäskada som gjorde att hon i stället satsade på en tränarkarriär. Den inleddes med ett SM-guld med LB07s F19, en säsong som allsvensk tränare för just LB07 och 2020 kom Slegers till FC Rosengård och vann serien med klubbens divison 2-lag. Under våren har hon fortsatt med samma lag som nu spelar framgångsrikt i division 1 och dessutom gått in som förbundskapten för U23-landslaget.

Läs mer på FC Rosengårds hemsida