• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Måndag Mån 28 Juni Jun
Torsdag Tor 1 Juli Jul
Fredag Fre 2 Juli Jul
Lördag Lör 3 Juli Jul
Söndag Sön 4 Juli Jul
Onsdag Ons 7 Juli Jul
Torsdag Tor 8 Juli Jul
Lördag Lör 14 Augusti Aug
Fredag Fre 20 Augusti Aug
Lördag Lör 21 Augusti Aug
Söndag Sön 22 Augusti Aug
Onsdag Ons 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug
Lördag Lör 28 Augusti Aug
Söndag Sön 29 Augusti Aug
Måndag Mån 30 Augusti Aug
Lördag Lör 4 September Sep

Inför omgång 18

9 oktober 2020 09:15

På fredagskvällen drar den 18:e omgången av OBOS Damallsvenskan igång. Fem matcher återstår av årets säsong och det är oerhört spännande både i toppen och i botten.


Vittsjö GIK – Umeå IK, fredag 18.00

Efter 0-0 borta mot Piteå senast och en rad med fina resultat den sista tiden ligger Vittsjö på säker mark med nio poäng ner till nedflyttning. Med 15 poäng kvar att spela om börjar det kännas som kontraktet är säkrat. Men innan det teoretiskt är helt klart lär Vittsjö fortsätta ösa på framåt. För gästande Umeå gäller det att plocka poäng. En pinne på de fyra senaste matcherna gör att UIK i allra högsta grad är inblandad i bottenstriden. Just nu är laget fyra poäng före Växjö på nedflyttningsplats. En seger i Vittsjö skulle ge skänt andrum inför avslutningen.

Växjö DFF – Piteå IF, söndag 13.00

Elvan Växjö ställs på tian Piteå. En måstematch för båda lagen och på alla sätt en batalj som kan klassas som sexpoängsmatch. Smålänningarna ligger en poäng bakom Piteå och behöver poäng för att inte bli ifrånsprungna. Piteå började sitt bortaspelande på bästa sätt den här säsongen. Tre raka bortasegrar och allt såg fint ut. Men den senaste poängen på bortagräs kom den 19 juli och man står på fem raka förluster. Växjös hemmafacit är dock inte skrämmande. Nio inspelade poäng och sex gjorda mål på åtta hemmamatcher. Upplagt för målsnålt och oavgjort?

Kopparbergs/Göteborg – IK Uppsala, söndag 15.00

IK Uppsala är i desperat behov av poäng för att kunna hålla sig kvar i OBOS Damallsvenskan. Med fem matcher kvar är det sex pinnar upp till Piteå på säker mark och formen har varit allt annat än god på slutet. Nio raka förluster och nu väntar bortamatch mot serieledande Göteborg. När lagen möttes i juli vann göteborgarna med 2-0 efter att Pauline Hammarlund gjort ett mål i vardera halvlek. Serieledarna har en fin form och har inte släppt in mål på fyra raka matcher, samtidigt som man gjort elva framåt. Något slarv har man dock inte råd med i jakten på SM-guldet. FC Rosengård skuggar en poäng bakom.

FC Rosengård – Kristianstads DFF, söndag 15.00

Skånederbyt mellan FC Rosengård och Kristianstad blir oerhört spännande. Hemmalagets form har sviktat lite på slutet och man har tappat serieledningen till Göteborg. Samtidigt jagar Kristianstad en så hög placering som möjligt och skulle nog inte ha något emot att sätta käppar i hjulet för Rosengård. Vid bortaseger i den här matchen skiljer det bara fyra poäng mellan lagen och Kristianstad har då en realistisk chans att gå all in på andraplatsen.

Eskilstuna United – Linköpings FC, söndag 15.00

Eskilstuna gjorde fyra nya mål hemma mot Uppsala senast och har hittat formen till avslutningen av årets säsong. Efter att ha varit inblandade i bottenstriden en stor del av året skulle tre poäng i helgens match innebära att vi nästan kan fastställa att Eskilstuna spelar i högsta serien nästa år. Linköping ligger fyra och vill givetvis sluta så högt som möjligt. Upp till toppduon är det nog lite för långt, men skulle Kristianstad förlora mot Rosengård kan LFC gå upp på samma poäng.

KIF Örebro – Djurgården, söndag 16.00

En pinne skiljer lagen inför helgens möte. Örebro ligger åtta med sina 19 poäng och Djurgården är placerade precis ovanför. En seger för ett av lagen i söndagens match skulle betyda enormt mycket. Tre poäng och gapet ner till nedflyttningsplatserna ser långt ut. Djurgården har tio poäng på de senaste sex matcherna och har hittat formen lagom till avslutningen på säsongen. KIF Örebro har fem poäng under samma period och behöver hitta tillbaka till formen innan det blir för sent. När lagen möttes den åttonde augusti vann KIF Örebro efter att Heidi Kollanen gjort matchens enda mål.

FOTO: Bildbyrån