Måndag Mån 22 April Apr

FC Rosengård cupmästare 2022

26 maj 2022 20:43
Svenska Cupen

Efter ett omdiskuterat mål i förlängningen besegrade FC Rosengård BK Häcken på hemmaplan och tog hem Svenska Cupen 2022.

Gästande BK Häcken inledde bäst i Malmö och redan i den nionde minuten hittade formatoppade Johanna Rytting Kaneryd rätt och satte ledningsmålet. Resultatet stod sig halvleken ut, men det var ett nytänt Rosengård som kom ut i den andra halvleken. Efter en timmas spel kvitterade Bea Sprung till hemmapublikens stora glädje. Efter 90 minuter var det fortfarande 1-1 och förlängningen väntade. Väl där fortsatte hemmalaget att skapa farligheter. Med åtta minuter kvar tryckte Stefanie Sanders bollen över mållinjen från nära håll. Det tyckte hon iallafall själv. Efter några sekunders tvekande tyckte även domaren det, till Häckenspelarnas stora ilska. Men målet godkändes och blev avgörande för cupfinalen.