Måndag Mån 22 April Apr

Derbyseger för KIF Örebro

27 maj 2022 20:10
OBOS Damallsvenskan

Ett självmål gav KIF Örebro segern i derbyt mot Eskilstuna United, som inledde den elfte omgången i OBOS Damallsvenskan.

KIF Örebro – Eskilstuna United 1-0

Säsongens första "El Gnällico" mellan KIF Örebro och Eskilstuna United spelades under fredagskvällen. Örebro skulle ta ledningen mot gästerna från andra sidan av Hjälmaren i den 34:e minuten då Amanda Rantanens dribblingar och inlägg i offensivt straffområde slutade med ett självmål från United. Bortalaget lyfte upp allt man hade för att få till en sen kvittering, men KIF Örebro kunde hålla undan och ta hem derbysegern.

BK Häcken – Djurgården 0-0

BK Häcken lyckades inte få igång målskyttet hemma mot DJurgården, bara tre dagar efter finalförlusten i Svenska Cupen. Gästerna försvarade sig väl och ordnade säsongens första kryss – Djurgården hade fyra segrar och sex förluster på de tio inledande matcherna.

Vittsjö GIK – BP 3-0

Vittsjö hänger med strax bakom toppen i OBOS Damallsvenskan efter en klar 3-0-seger hemma mot BP. Kayla Adamek satte foten till Elisabet Klingas farliga högerinlägg och gav hemmalaget ledningen i den 35:e minuten. Sarah Stratigakis dubblade Vittsjös ledning efter en timmes spel då hon slog in en retur, och när Linda Sällström chippade in 3-0 i den 82:a minuten var hemmasegern klar.

IFK Kalmar – Hammarby 1-5

Hemmalaget Kalmar tog ledningen mot Hammarby i den 26:e minuten då Alyssa Walker snodde åt sig bollen, rundade målvakten och lade in 1–0 i öppet mål i den 26:e minuten. IFK:s ledning stod sig till halvtid – sedan gjorde Bajen fem raka mål. 1-1 kom på ett självmål, 2-1 tryckte Courtney Nevin upp i närmsta krysset, 3-1 dundrade Ellen Gibson in i bortre krysset från distans, 4-1 petade Madelen Janogy in från nära håll och 5-1-målet placerade Janogy in i bortre krysset.

AIK – Linköping FC 0-4

Linköping går, åtminstone tillfälligt, upp i serieledning efter en klar 4-0–vinst borta mot AIK. Therese Simonsson satte både 1–0 och 2–0 för gästerna på Skytteholm i den första halvleken innan Yuka Momiki dunkade in 3-0 med ett långt vänsterskott strax efter pausvilan. I den 73:e minuten kom sedan matchens sista mål då Alva Selerud visade prov på kyla och skicklighet då hon hann ta emot en lös boll i straffområdet och sedan snabbt placera ett lågt avslut i mål.

FC Rosengård – Piteå IF 2-1

Stefanie Sanders frälste Rosengård i cupfinalen förra veckan – nu klev hon fram igen med ett sent segermål hemma mot Piteå. Loreta Kullashi hade gett hemmalaget ledningen efter en timmes spel på Malmö IP, men med tio minuter kvar att spela kunde Hlin Eiriksdottir kvittera från straffpunkten. Men så, i den 92:a minuten, kunde Sanders stöta in 2-1 från nära håll efter ett högerinlägg, och Rosengård behåller därmed serieledningen efter elva spelade omgångar.

Umeå IK – Kristianstads DFF 0-2

Formstarka Kristianstad hänger med i toppskitet av tabellen efter tredje raka segern borta mot Umeå. Mia Carlsson satte 1-0 med skallen då hon störtade fram vid bortre stolpen på en hörna i den 38:e minuten, och med en knapp kvart kvar att spela kunde Gabrielle Carle pricka in 2-0 från en bra position i straffområdet.