BP avgör sent och vinner brons

6 november 2022 12:10
Svenska Spel F19

BP slutar trea i Svenska Spel F19 efter att Saga Swedman fullbordat lagets vändning och avgjort på tilläggstid.

En mållös första halvlek bjöd på ett par farligheter åt båda håll. Men fina insatser från de båda målvakterna såg till att det stodd 0-0 efter 45 minuter. Fem minuter in i den andra tog FC Rosengård ledningen. Lagkapten Tova Persson tog sig in från sin vänsterkant och placerade bollen i nät. Skåningarna tog över matchen direkt efter målet, men BP jobbade sig tillbaka.

När klockan närmade sig 70 bjöd Vera Blom på en soloshow och placerade in kviteringen för BP. Matchen såg sedan ut att gå mot straffar, men i den 91:a minuten höll sig Saga Swedman framme och stötte in 2-1 för BP. Stockholmarna får därmed fira bronset.