Hayley Dowd till Djurgården
Publicerad: 2020-11-26
48 mål på två säsonger i den näst högsta serien har skapat eko. Nu är amerikanskan Hayley Dowd klar för OBOS Damallsvenskan och Djurgården.

Djurgården klarade sig kvar i högsta serien med nöd och näppe för tredje säsongen i streck. Med bara 20 mål framåt (näst minst av alla tolv klubbar) visste man var förstärkningen inför nästa säsong behövs. Nu hoppas man att målproblemet ska vara löst.

Nyförvärvet Hayley Dowd från Morön ståtar nämligen med ett hyfsat målsnitt i Elitettan. På 52 matcher har hon gjort 48 mål. I år hittade hon nätet 15 gånger och hjälpte Morön BK till en tredjeplats i tabellen.

Och för de blårandiga från Stockholm väntar en spännande säsong 2021. De båda lokalkonkurrenterna, AIK och Hammarby, tog sig upp från näst högsta serien och kampen om vem som är bäst i huvudstaden kommer bli otroligt viktig. För Hayley Dowd kände Djurgården som ett perfekt val av klubb.

– Det känns väldigt roligt och spännande. Jag har precis avslutat mitt tredje år inom svensk fotboll och jag trivs väldigt bra i Sverige, så jag känner mig redo för nästa steg på en högre nivå. Jag har fått ett bra intryck av Djurgården och tajmingen och känslan kändes helt rätt, säger hon till Djurgårdens hemsida.

Jean Balawo, Djurgårdens sportchef, är givetvis exalterad kring sitt senaste nyförvärv.

– Fantastiskt skönt att Hayley till slut kände att DIF var det bästa alternativet för hennes utveckling. Det här är det första steget i det nya Djurgården som satsar på de högre placeringarna. Med Hayley får vi in en snabb och avig anfallare med vana att måla som gärna utmanar och som alltid vet var målet är beläget, säger han.

FOTO: Bildbyrån

Joakim Forsell
HUVUDSPONSOR
TITELSPONSOR
SÄNDNINGSPARTNER