Söndag Sön 21 April Apr
Måndag Mån 22 April Apr

Tredje raka segern för roterande Sverige

27 juli 2021 11:56

Det svenska landslaget tog sin tredje raka seger i OS när Nya Zeeland besegrades med 2-0. Sex spelare från OBOS Damallsvenskan spelade från start i det för dagen blåklädda landslaget.

Efter två raka segrar och en redan säkrad kvartsfinalplats roteraee Peter Gerhardsson rejält i startelvan. Åtta nya spelare kom in, men laget stod för en stabil insats ändå. En lite svajig förstakvart följdes av två snabba mål. Först nickade nyblivna Evertonproffset Anna Anvegård in ledningsmålet innan Hammarbys Madelen Janogy skarvnickade in ett inlägg från Hanna Bennison.

Jennifer Falk fick chansen i mål och stod för en fin dubbelräddning i första halvlek och höll nollan i sin OS-debut.

Förutom de tre nämnda fanns Filippa Angeldahl, Olivia Schough och Emma Kullberg med i startelvan. Dessutom kom Caroline Seger in och hjälpte till att stänga matchen i den andra halvleken. Sju spelare från OBOS Damallsvenskan fick alltså speltid i den tredje gruppspelsmatchen.

Nu väntar kvartsfinal för Sverige på fredag. Motståndet bestäms senare under tisdagen.