Vittsjö GIK´s Clara Markstedt är månadens spelare i oktober

Under säsongen kliver spelare fram och gör avtryck i ligan på olika sätt. Genom distinkt målskytte, starka ledaregenskaper, stort försvarsarbete eller ha visat sig som ett extra gott föredöme för sporten kan vara exempel som vi med utmärkelsen Månadens spelare vill lyfta.

Flera spelare har under säsongen 2018 utmärkt sig genom att ta en ledanderoll i sina lag och omröstningen har varit jämn med flera för sina lag viktiga spelare som kandidater, men bara en kan få titeln Månadens spelare.

Vittsjö GIK klarade sig kvar i OBOS Damallsvenskan efter en i sluttampen av ligan imponerande kraftansträngning i striden runt strecket. En spelare som enligt juryn stack ut extra och var stor orsak till detta var Clara Markstedt, därför belönas hon med titeln Månadens spelare i oktober.

- Jag är jätteglad och även väldigt hedrad att blivit utsett till månadens spelare i oktober. Vi lyckades som lag prestera väldigt bra de två sista matcherna och det känns underbart att få varit med och bidra till klubbens fortsatta spel i OBOS Damallsvenskan, kommenterar Clara utmärkelsen. Prispengarna vill jag skänka till projektet Vittsjö-akademin som arbetar med att utveckla ungdomsverksamheten i klubben, i och runt Hässleholms kommun”

Fotboll, Damallsvenskan, Djurgården - Vittsjö

Månadens Spelare i Damallsvenskan utses av Elitfotboll Dam tillsammans med Svenska Spel och C More. Utmärkelsen går till den spelare som enligt omröstning i juryn gjort störst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Utöver äran så får vinnaren en prissumma på 10 000 kronor från Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb.

Juryn består av lagkaptenerna från samtliga lag i Damallsvenskan och Malin Swedberg (C More).