Matchbladet – Allt inför premiäromgången 2019

MATCHBLADET – PREMIÄROMGÅNGEN 2019

Äntligen sparkar OBOS Damallsvenskan igång igen, och intresset har aldrig varit större… 2019 är sannerligen damfotbollens år!

Klubbarna samlades under den gemensamma upptaktsträffen i torsdags: många förväntansfulla blickar och intressanta taktiska utlägg på scen. I vanlig ordning är både topp- och bottenstrid på förhand omöjliga att sia om, även om Linköpings FC hålls som favoriter av såväl Svenska Spel som er som röstat på OBOS Damallsvenskans Facebooksida.

Premiärlördag

Omgången inleds redan idag, lördag, kl. 15:00 då Kungsbacka DFF välkomnar Kopparbergs/Göteborg FC till Påskbergsvallen i Varberg. En tuff uppgift direkt för nykomlingen, men tränare Henrik Korhonen verkade tillsynes optimistisk över att lagbygget kunde skrälla både en och två gånger i torsdags. Varför inte mot lokalkonkurrenten direkt? Stjärnmittfältaren Elin Rubensson saknas i gästernas trupp, som för egen del hoppas spela in sina första tre pinnar i jakt på Kronprinsessan Victorias Pokal.

Söndagens fotbollsfest

På söndagen radas matcherna upp efter varandra. På Tunavallen tar publikvänliga Eskilstuna United DFF emot profilstarka FC Rosengård kl. 13:00 – en match som också visas på Sportkanalen.
Timmen senare på Kristianstads Fotbollsarena gästar LB07 hemmalaget i ett hett Skånederby. Nye tränaren Renée Slegers har satt sin prägel på den unga truppen med en inspirerande spelfilosofi, men har samtidigt blivit av med många ledande namn från 2018. Kan de rubba Gunnarsdóttirs starka kollektiv som väntas tampas uppe i toppen i år igen?

Piteå IF DFF välkomnar hårt satsande Djurgårdens IF till LF Arena kl. 15:00 i en match som också sänds i SVT. Mia Jalkerud gör sin tionde säsong för bortalaget – i år med noterbara nyförvärv i Olivia Schough och Hanna Folkesson vid sin sida. Samtidigt har fjolårsvinnaren chans att sätta sin prägel på säsongen inför en laddad hemmapublik. Har Piteå vad som krävs för att försvara guldet i år? Viktiga poäng står på spel redan imorgon.

Dagen avslutas på Behrn Arena där KIF Örebro och Vittsjö GIK slåss om poängen med avspark kl. 19:00. Hemmalaget är åter tillbaks i OBOS Damallsvenskan med något av ett lokalinspirerat nybygge, och Vittsjö klarade sig kvar med nöd och näppe under fjolåret. Imponerande siffror från 2018: byalaget från Skåne plockade fler poäng mot topp 5-motstånd under föregående säsong än mot de övriga. Hur står de sig i år?

Kvällsmatchen

Omgångens sista match är den mellan Linköpings FC och Växjö DFF. Gästerna ser ut att gå ifrån sin trebackslinje i hopp om att släppa in färre mål bakåt. Man saknar speldirigenten Cankovic som dragits med skador, men trots att laget under upptaktsträffen tippats hamna i bottenstriden är man måna om att bevisa motsatsen. Att slå favoriten redan i omgång 1 vore bra tändvätska. Matchstart onsdag kl. 19:00.

Precis som under förra året sänds alla matcher via OBOS Damallsvenskan.TV och flertalet matcher skyltas även på SVT, i C Mores Sportkanalen och via flertalet lokaltidningar runtom i landet. Ett perfekt sätt att följa ditt favoritlag även på bortaplan, och du kan som vanligt spela på OBOS Damallsvenskans matcher via svenskaspel.se.

OBOS DamallsvenskanTV – Klubbarnas egna kanal!